Fasciabehandling

Fasciabehandlingen hjälper kroppen att avlasta och lösa upp spänningar och tryck, öka flödet i vävnaderna, så att kroppen kan reparera och läka sig själv.

Behandlingen sker bäst i en kombination av flera saker, tex. stretch, rörelse, andning och en medvetenhet om hur du tänker.

Det tar tid för kroppen att reparera sig själv om man gått med en snedbelastning i många år. Behandlingen är skonsam och lämpar sig väl även för de som har smärtproblematik ex. fibromyalgi. Fasciabehandling har även visat goda resultat vid behandling av tennisarmbåge, frozen shoulder, hälsporre, löparknä, ryggskott/ryggvärk men ger också en känsla av välbehag. 

Välkommen på fasciabehandling. Nära för dig som bor i i Nacka och Värmdö.

Fascia

Vad är fascia?

Det är ett nytt sätt att se på kroppen och hälsa. Forskningen har gått fort framåt de senaste 10-15 åren. Eftersom det är ett nytt forskningsområde så tar det tid innan forskningen når allmänheten.

 

Det vi vet är att fascia finns överallt i kroppen, från cellnivå, runt alla celler och organ. Den består av kollagen, elastintrådar och hyaluronsyra i ett vätskeflöde. 

När det blir skador eller stagnation i flödet så får man problem med värk och svullnad.

Som ett exempel har personer med långvarig ryggvärk oftast stram fascia/bindväv.

 

Vi vet också att fascia tar emot och avlastar tryck i kroppen. Tryck är allt från långvarig monoton arbetsställning, psykisk och fysisk stress, sträckningar, stötar och slag, till det vi äter, luftföroreningar , kemikalier och även våra tankar. 

När det blir för mycket tryck i kroppen får man olika besvär.

Jag gick på fasciabehandling hos Camilla fem gånger p.g.a. generell spänning i kroppen, benhinneinflammation, tinnitus och spänd bäckenbottenmuskulatur. Behandlingen i sig var väldigt skön och avslappnande och Camilla var väldigt tydlig med att det inte skulle smärta- då fick jag säga till och hon lättade på trycket- jätteskönt. Jag upplevde att mina besvär blev bättre och hela kroppen kändes lättare varje gång jag gick därifrån. Behandlingsmetoden och Camillas varma sätt gör att jag verkligen rekommenderar henne. 🙂
Ellen A.

Tillåt kroppen hjälpa sinnet höra själens röst