“Jag kände mig väldigt väl bemött på ett professionellt sätt. Massagen var både behandlande och avslappnande på samma gång. “ /Therese

MASSAGE

Som massageterapeut, utbildad på Axelsons, har jag kunskap i sjukdomslära, skadelära, fysiologi och muskelfunktionsdiagnostik. Jag ger smärt och skadebehandlingar vid idrottsskador och kroniska eller akuta tillstånd. Kombinationen av behandling, egen träning och stretch ger bäst resultat. Stress är en bakomliggande orsak till mångas problem idag och jag ger en djupgående massage som är både behandlande och lugnande på samma gång.

Massage: För att mjuka upp och få igång blodcirkulationen.

Longering: Töjteknik för förlängning av för korta muskler.

Triggerpunktsbehandling: Med direkta tryck löses hyperirritabla muskelspänningar upp.

Revolving: Korrigerar muskulär obalans och bidrar till att frigöra andningen. De strukturer som berörs är den djupa muskulaturen och bindvävshinnorna.

Det finns numera flertalet forskningsrapporter som konstaterar att de olika massageteknikernas påverkan på musklerna, blodkärlen, nerver och huden har en direkt inverkan på det autonoma (icke viljestyrda) nervsystemet. Detta leder till ökad blodcirkulation, Oxytocin frigörs, musklerna slappnar av och koncentrationsförmågan ökar.

Massage har god effekt hos personer med ångest, den har antiinflammatorisk effekt, positiv påverkan på det endokrina systemet och immunförsvaret, den motverkar spänningshuvudvärk, migrän, sömnsvårigheter, ländryggsbesvär, depression, stress och smärtlindrar vid artros.

Jag arbetar även på Cityterpeuterna 
https://cityterapeuterna.se