Det vi matar växer.

Idag ska jag ha med mig tanken att jag inte ska döma det jag möter. ?

Jag ser och hör så mycket rädsla just nu. Vi matas av rädslor för så många saker och uppmaningar om att du inte ska vara nöjd med dig själv. Rädslor om att dö, att bli smittad, att världen ska gå under. Jag har noterat paradoxen att vi är rädda för att dö av en virusinfektion men inte är beredda att ställa in en sportlovsresa. Att vi vill dricka rent vatten, bada i rent hav men inte sluta konsumera och resa. Att vi ska äta en semla och sen få tusen tips om hur vi blir av med den. Men också att vi gärna lyfter fram personer som gör hemska saker mot andra människor. De inläggen jag sett handlar om sorg och ilska över inhumana handlingar. Tänker att den som skriver sånt vill gott men det föder mer hat och ilska även det.

Jag försöker mitt bästa att inte se eller höra på nyheter och läsa om alla dessa rädslor. Ändå är jag uppfylld av det. Det är som en centrifug av ord som snurrar runt i hjärnan. Som ett band av löpsedlar varvat med rädslor och reptilhjärnor som dansar runt i en ring.

Nu ska jag först dricka en kopp te, sen gå ut i skogen och tänka på Deepak Chopras uppmaning för dagen att inte döma någonting som inträffar. Jag kör hans 21 dagars meditation. Jag ska fortsätta att ta hand om mig själv, kropp och mitt sinne. Ge mig själv tid med mig själv och lyssna på min inre känsla och den är läkning och kärlek. Men jag ska inte heller döma det jag möter. Inte ens nyheterna. Vara medveten om mina tankar. Det jag matar växer. Läkning och kärlek. Genom att lyfta fram allt fantastiskt och fint som sker varje dag i våra liv, tänker jag, leder oss bort från rädslan. Ha en fin söndag! ❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *