Massage och immunförsvar

Den här veckan har jag öppnat min lilla mottagning i ett rum uppe i det som kallas för Gula byggningen i Gustavsberg. Under två veckor har jag roddat med att få tag i en begagnad massagebänk, begagnade möbler, några inköp på IKEA, beställt bänkpapper och olja, installerat Bokadirekt, E-passi (friskvårdsappen), beställt bredband och router, uppdaterat hemsidan, gjort visitkort, gjort om visitkort, marknadsfört mig och lärt mig av mina misstag och gjort om och gjort rätt. Jag är så tacksam för att jag fick tipset av min granne och vän, Jenny och till alla som hjälpt mig. Jag är oerhört glad för de som kommit och att de har varit nöjda.

Det är en så speciell tid vi får vara med om och vi hanterar oro och rädsla på olika vis. En del blir helt lugna och andra går in i stress. Ingenting är mer rätt än det andra. Jag tänker att vi får hjälpa varandra på olika vis. Vi kommer närmare varandra och ibland kanske ifrån varandra. Men jag ser att ur oron och rädslan kommer något gott också. Många har stannat upp och samlat sin familj och blivit påmind om vad som är viktigt här i livet. Hittat tillbaka till sig själv på ett djupare plan. Vilka vi egentligen är när vi inte jagar tiden i ekorrhjulet.

Idag konstaterar forskare världen över att massage, p g a dess specifika tryck och töjning på vävnaderna, framförallt på muskler, blodkärl, nerver och hud, påverkar det autonoma (icke viljestyrda) nervsystemet vilket sedan reflexmässigt ökar blodcirkulationen, hormoner som ger lugn frigörs och musklernas spänningsgrad minskar samtidigt som koncentrationsförmågan ökar och immunförsvaret stärks.

Därför är jag så glad att jag för drygt fyra år sedan klev in på Axelsons och utbildade mig till massageterapeut! Vägen till hälsa och ett välmående liv är genom att göra snälla saker mot sig själv. När jag började göra det som var bra och lärde mig lyssna på min kropp och själ, då började det hända saker. Massage är en sån, träning, dans, skratt, kreativitet i alla former. Vi får leva på den här jorden utan lidande och genom att slå på oss själva. Det tog ett halvt liv för mig att fatta det men tack för att jag hittade dit. När jag slutade tänka vad jag borde och vad som är strategiskt rätt och började följa min inre röst, då blev det lugnt inom mig. Tack. ❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *