Min dröm

Min dröm är att vara spindeln i nätet för att peppa andra att driva äldreboenden på ett hållbart och kärleksfullt sätt.
Många rapporter visar på att depression och isolering leder till att människor begår självmord. Jag tror verkligen att vi kan bryta denna isolering genom att med min idé utveckla äldreboenden till något mer än de är idag. Det jag ser är att även unga vuxna får bo på boendet till en reducerad hyra och att man också kan ha ett allaktivitetshus för förskolor att komma och pyssla, baka och ha rörelse. De som vill får vara med i dessa aktiviteter, gammal som ung.
Det ska också finnas möjlighet att hyra in sig i lokaler i huset för att bedriva verksamhet. Till exempel massage, terapi, rum för gråt och stillhet ser jag som viktiga inslag och för mig är det även självklart med styrketräning. Träning är så viktig för vår psykiska och fysiska hälsa.
Både de som bor på boendet, de anhöriga och de som arbetar där ska ha tillgång till behandlingar och träning. Maten ska gärna vara närproducerad så långt det går och självklart vegetarisk då massor av forskning visar på dess positiva hälsoeffekter både på individnivå och för den globala hållbarheten.

Nu har jag sett och hört att små frön börjar sprida sig här och där på detta tema och att det faktiskt redan finns olika varianter av detta.
Mina styrkor är min breda erfarenhet av olika åldrar och att jag älskar att få andra människor att växa med väldigt små knep. Jag ser mig själv som inspiratör för att få andra att våga prova nya koncept inom deras verksamhet men även som fortbildare i hur man tar hand om andra människor på ett respektfullt och kärleksfullt sätt. Alltifrån hur man samtalar om tunga ämnen till ren omvårdnad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *